ХЕМОРОИДИ

Главен Хирург:

Д-р Иад Абу Али

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София и специализира Обща хирургия. Своята специалност Хирургия придобива в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” София.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Член на Български лекарски съюз;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.
БИОГРАФИЯ

След своето дипломиране д-р Али специализира и работи в Катедра по хирургия към УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” София. Към момента практикува и в УМБАЛ СОФИЯМЕД. Д-р Али има самостоятелна практика в София, където провежда прегледи и операции.

Какво са хемороиди?

  • Хемороидите са подути вени в ануса и ректума, подобни на варикозни вени. Хемороидите имат редица причини, въпреки че често причината е неизвестна. Те могат да бъдат в резултат от натоварване по време на движенията на червата или от повишения натиск върху тези вени по време на бременност. Хемороидите могат да се намират вътре в ректума (вътрешни хемороиди), или могат да се развият под кожата около ануса (външни хемороиди).

  • Хемороидите са много чести. Почти трима от четирима възрастни ще имат хемороиди от време на време. Понякога те не причиняват симптоми, но в други случаи причиняват сърбеж, дискомфорт и кървене. Понякога може да се образува кръвен съсирек в хемороид (тромбозен хемороид). Те не са опасни, но могат да бъдат изключително болезнени. За щастие има много ефективни възможности за лечение на хемороиди. Много хора могат да получат облекчение от симптомите с домашно лечение и промени в начина на живот.

Симптоми:

– Безболезнено кървене по време на движенията на червата – може да забележите малки количества ярко червена кръв в тоалетната.

– Сърбеж или дразнене във вашия анален регион.

– Болка или дискомфорт

– Подуване около ануса Ви

– Бучка близо до ануса, която може да е чувствителна или болезнена (може да е тромбозен хемороид)

Вътрешни хемороиди

Те се намират в ректума. Обикновено не можете да видите или да усетите тези хемороиди и те рядко причиняват дискомфорт. Но напрежението или дразненето при преминаване на изпражненията може да увреди повърхността на хемороида и да причини кървене. Понякога натискането може да предизвика вътрешен хемороид през аналния отвор. Това е известно като изпъкнал или пролапсиран хемороид и може да причини болка и дразнене.

Външни хемороиди

Те са под кожата около ануса Ви. При раздразнение външните хемороиди могат да проявят сърбеж или кървене

Тромбозирани хемороиди

Понякога кръвта може да се съчетае с външен хемороид и да образува съсирек (тромб), който може да доведе до силна болка, подуване, възпаление и твърда бучка близо до ануса.

ЛЕЧЕНИЕ

Радикално оперативно отстраняване – операция на хемороиди.

 

В кабинета работят специалисти по обща и коремна хирургия на високо професионално ниво.

Какво ще получите при нас: